”Slutet på lagen” i idéhistorisk belysning

Läs mer...

Kyrka och Folks redaktör Fredrik Sidenvall fördjupar sig i denna artikelserie, här del 4, i teologin som framförs i Kommentarer. Förslag till kyrkohandbok för Svenska kyrkan, del 1. I artikeln behandlas frågan om hur den lutherska traditionen är bevarad i de nya nattvardsbönerna, samt hur relationen mellan Guds ord och Anden uttrycks i bönerna.

Läs mer...

Terrorism, arbetslöshet, bostadsbubbla, Rysslands upprustning, barn och barnbarns andliga överlevnad. Orosmomenten är många. Går det ihop med statistiken som visar att vi känner oss mer och mer trygga?

Gabriel Skilling ger sig i denna artikel i kast med våra oroskänslor inför samhället och framtiden. Finns det ett kristet perspektiv, som befriar från rädsla och oro?

Läs mer...

Kyrkohandbokens förslag. Del 3 – nattvardsbönerna.

Läs mer...

En bil kan vara underbart vacker när den kommer från fabriken, men om år av rost och slitage tar ut sin rätt och gör den defekt kan den ändå hamna på skrotupplaget.

I den här artikeln tar Gabriel Skilling upp detta att människan är skapad av Gud till Hans avbild och hur det mänskliga till sin substans förblir gott, även om det genom synden har blivit defekt.

Läs mer...

Sida 1 av 34

Lämna feedback

 1. Inte valt något?
 2. Rubrik(*)
  Glömt ange ämne?
 3. Lämna dit inlägg(*)
  Glömt skriva något?
 4. Namn
  Ogiltig inmatning
 5. Email
  Ogiltig inmatning
 6. Lösen (1234) för att undvika spam(*)
  Ange 1234 som lösenord för att skicka

Sök på sidan