BlockRagnar Block om processen

Läs mer...

Lars-Andersson

För kyrkoherde emeritus Lars Andersson var framtiden ganska oklar. Ett visst intresse för byggnadsteknik hade väckts i realskolan. Men det var innan militärtjänsten och ett oväntat möte i soldathemmets bibliotek, något som fick in Lars på helt andra spår. Kyrka & Folk har mött Lars och samtalat om livet, om gårdagens kyrka men också om den dagens kyrkosituation.

Läs mer...

Andreas-Eklund

På senare tid när förföljelsen av kristna uppmärksammats i media har också Open Doors och deras forskning lyfts fram. Kyrka och Folk kontaktade Andreas Eklund på organisationens kontor i Örebro för att få aktuella inblickar i kristnas situation och i hur Open Doors arbetar.

Läs mer...

”Vi sår på en förhoppning, vi kan egentligen inte göra något själva i det här, vi kan bara förmedla Guds ord för att människor ska komma i kontakt med det.” Bengt Lunnergård berättar om Luthersk Litteraturmission som sedan grundandet 1975 spritt flera miljoner skrifter på mer än 30 olika språk.

Indien-Vijayavada

Läs mer...

Sommarhemskyrkan

Bohuslän-Dal lokalavdelning av Kyrkliga Förbundet köpte den 13 december Sommarhemskyrkan av Svenska kyrkan i Uddevalla. Elsebergskyrkan har sålts och mellanskillnaden har samlats in så att koinonian inte behöver stå med högre lån än tidigare. 1 februari inviger biskopen. Kyrka och Folk har intervjuat prosten och kyrkoherden för Mariakyrkan, Per-Anders Grunnan, som avslöjar både bakgrund och framtidstankar kring det som sker i Uddevalla.

Läs mer...

Sida 1 av 4

Intervju & Reportage Menu

Lämna feedback

 1. Inte valt något?
 2. Rubrik(*)
  Glömt ange ämne?
 3. Lämna dit inlägg(*)
  Glömt skriva något?
 4. Namn
  Ogiltig inmatning
 5. Email
  Ogiltig inmatning
 6. Lösen (1234) för att undvika spam(*)
  Ange 1234 som lösenord för att skicka

Sök på sidan