Artiklar

Inför den totala staten

1900-talet innebar för den kristna kyrkan en fullständigt ny upplevelse – mötet med den totala staten.

Bo Giertz

Trots att jag själv har forskat en del om Bo Giertz, händer det fortfarande att jag slås av häpnad när jag läser honom.

Zion i Dallas

Den största av de bekännelsetrogna lutherska kyrkorna i USA är Missourisynoden (LCMS), med cirka 2 miljoner medlemmar.

Polarisering

”Polarisering” har kommit att bli något av ett modeord. Vi ser polarisering överallt i samhället. Även i religionens värld ser vi detta.

Biskop och judarnas vän

Boken om Hans Fuglsang-Damagaard har en dubbel dramatik – de danska judarnas och hans egen.

Förtroende för troende

Däremot känner mitt hjärta med de människor, särskilt ungdomar, som utan att inse konsekvenserna delger sina tillkortakommanden, sitt elände och sin sköra situation rakt ut till vem som helst.

Guds ord är verksamt i er som tror

När vi läser evangelierna och alla breven i Nya testamentet upptäcker vi hur ofta det berättas om villigheten att läsa och forska i Guds ord.