Artiklar

Över Tibern och tillbaka. Del 3

Över Tibern och tillbaka. Del 3

Som jag skrev i tidigare artiklar, så är frågan om läran om Skriften allena tillsammans med den katolska läran om påveämbetet och läroämbetet de två enskilt viktigaste frågorna för ganska många, troligen de flesta, hugade konvertiter från protestantismen.

Något om Bibelglädje!

Något om Bibelglädje!

Vi behöver läsa Bibeln med inlevelse, med vårt förstånd, vår fantasi, våra sinnen och våra känslor så att vi blir berörda och den blir införlivad med oss.

Nu är Andens tid

Nu är Andens tid

Har du sett vad det står om Anden? Har du förstått hur avgörande det är? Är du klar över hur detta förvandlade lärjungarna?

Religionsförföljelse i motvind

Religionsförföljelse i motvind

Finlands förra inrikesminister och KD-ledare ­Päivi Räsänen hade i en tweet undrat hur den evangelisk-lutherska kyrkan, som hon tillhör, kan upphöja det som Bibeln kallar synd och skam till stolthet genom att ställa sig bakom Pride-kampanjen.

Stoppa pressarna!

Stoppa pressarna!

När vår deadline kommer, vår död eller himmelska födelsedag inträffar får vi istället för att blicka tillbaka på allt vi gjort se på frälsaren och allt han har gjort för oss. 

Guds förlåtelse är total

Guds förlåtelse är total

Det finns flera aspekter som är viktiga att lyfta fram när man skall bena upp det centralt bibliska begreppet förlåtelse. Att få förlåtelse och att ge förlåtelse men också vad det innebär att förlåta sig själv.  Det är detta som denna artikel syftar till....

Covid-vaccin engagerar

Covid-vaccin engagerar

Artikelförfattaren till ”Att vaccineras eller inte” i Kyrka och Folk nr 2/2022 svarar på insändare ”Om vaccin och sund skepsis” av Jakob Birgersson i Kyrka och Folk nr 3/2022.

Om vaccin och sund skepsis

Om vaccin och sund skepsis

Finns det anledning att vara skeptisk till den pågående vaccinationskampanjen? Korrupta läkemedelsbolag och en tvivelaktig historia skulle tala för det.